ke laman utama syarikat.com
 
 
RODZI.COM sentiasa percaya bahawa pembinaan khazanah ilmu adalah pemangkin kepada penyebaran maklumat dan pengetahuan. Begitulah juga dalam konteks maklumat dan pengetahuan Undang-undang Syarikat. RODZI.COM menyedari bahawa terdapat kekurangan (malah hampir tidak ada langsung!) bahan-bahan penerbitan Undang-undang Syarikat yang releven dengan negara kita Malaysia terutamanya yang ditulis dalam bahasa Melayu. RODZI.COM mengorak langkah untuk mengisi lompang yang dibiarkan kosong itu dengan mengambil inisiatif, berusaha dengan gigih daripada semasa ke semasa untuk membina sebanyak mungkin khazanah ilmu Undang-undang Syarikat dalam berbagai bentuk penerbitan. Pada masa ini RODZI.COM mengenal pasti empat bentuk utama: penerbitan buku, persembahan multimedia, perisian, dan video.

Biar apa juga bentuk penerbitan yang RODZI.COM tawarkan, RODZI.COM tetap di atas prinsip ulung RODZI.COM iaitu, untuk menyampaikannya dalam bahasa yang mudah dan sesuai untuk bacaan semua lapisan masyarakat yang berminat.

 
 
RODZI.COM telah dan akan berusaha untuk memperkayakan bahan bacaan Undang-undang Syarikat dalam bentuk buku. Sebahagian besar daripada tajuk-tajuk buku yang tersenarai di bawah dalam proses penulisan, sebahagian pula telah ditulis tetapi masih belum dicetak, dan terdapat juga yang telah sedia untuk ditempah! RODZI.COMingin mempelawa mana-mana penerbit yang berminat untuk menerbitkan mana-mana buku yang tersenarai di bawah ini supaya menghubungi RODZI.COM.
 
NAMA BUKU HARGA CATATAN
     
Buku Panduan Awal Pengarah Syarikat RM 15 Sedia untuk dijual 
 
Anda & Syarikat RM 15 Telah ditulis
Buku Panduan Pengarah Syarikat RM 15 Telah ditulis
Company Essentials RM 15 Telah ditulis
Kod Etika Pengarah Syarikat: Ulasan dan Pandangan RM 15 Telah ditulis
Kod Etika Setiausaha Syarikat: Ulasan dan Pandangan RM 15 Telah ditulis
Buku Panduan Setiausaha Syarikat RM 25 Telah ditulis
Company Directorship RM 25 Telah ditulis
Manual Amalan Kesetiausahaan Syarikat RM 300 Dicadangkan untuk ditulis
Unsur-unsur Mesyuarat Syarikat RM 15 Telah ditulis
Pengenalan Undang-undang Syarikat RM 50 Dicadangkan untuk ditulis secara bersama. Yang berminat sila hubungi syarikat.com
Mesyuarat Agung RM 15 Telah ditulis
Mesyuarat Lembaga Pengarah RM 15 Telah ditulis
Memahami Perlembagaan Syarikat RM 15 Telah ditulis
Kesalahan-kesalahan di bawah Akta Syarikat 1965 RM 25 Dicadangkan untuk ditulis
Ketetapan Syarikat RM 25 Dicadangkan untuk ditulis
Inti Sari Akta Syarikat RM 300 Dicadangkan untuk ditulis
Soal Jawab Syarikat RM 15 Dicadangkan untuk ditulis
Bagimana Mendraf Perlembagaan Syarikat RM 25 Telah ditulis
Pengenalan Gadaian Syarikat RM 25 Dicadangkan untuk ditulis
Buku Panduan Pemegang Saham RM 15 Dicadangkan untuk ditulis
Soal Jawab Pengarah Syarikat RM 15 Telah ditulis
Tafsiran Perlembagaan Syarikat RM 25 Dicadangkan untuk ditulis
Apa itu Syarikat? RM 10 Telah ditulis
 
 
RODZI.COMjuga telah membikin persembahan multimedia dalam beberapa tajuk, antara lainnya: Bagaimana Membentuk Syarikat, Kod Etika Pengarah Syarikat, Kod Etika Setiausa Syarikat, dan yang lain. RODZI.COM akan dari semasa ke semasa membikin persembahan dalam tajuk-tajuk yang lain pula.
 
 
RODZI.COM berusaha untuk menerbitkan perisian Amalan Kestiausahaan Syarikat dalam bahasa Melayu. Mana-mana pihak yang berminat bolehlah menghubungi RODZI.COM untuk perbincangan selanjutnya.
 
 
RODZI.COM juga berusaha untuk menerbitkan video seminar Undang-undang Syarikat yang dirasakan sesuai ditonton oleh khalayak yang mahu berjinak-jinak dengan Undang-undang Syarikat.