ke laman utama syarikat.com
 
 
RODZI.COM menyediakan koleksi risalah, rencana dan kertas kerja Undang-undang Syarikat yang pernah dihasilkan oleh Md. Rodzi Harun. Koleksi ini boleh dikatakan meliputi keseluruhan ruang lingkup Undang-undang Syarikat. Sebahagian daripada koleksi itu sesuai untuk bacaan umum manakala sebahgian yang lain pula adalah lebih teknikal.
 
Memandangkan koleksi ini memerlukan masa untuk disiarkan di web anda diminta supaya sentiasa menerokai laman web RODZI.COM dari semasa ke semasa untuk melihat koleksi yang terkini.
 
Sila klik mana-mana makalah yang anda ingin rujuk seperti yang tersenarai di bawah. Selamat merujuk!
 
Kod Etika Pengarah Syarikat: Penghayatan Sebuah Ideal Makalah ini mengulas secara komprehensif dan terperinci tiap-tiap satu kod dalam Kod Etika Pengarah Syarikat yang diperkenalkan oleh Pendaftar Syarikat. Komen dan pandangan juga diberikan.
Prinsip Perlembagaan Syarikat Panduan umum mengenai aspek-aspek asas perlembagaan syarikat (Memorandum & Articles of Association)
Peranan Pengarah Syarikat: Membetulkan Salah Anggapan Makalah yang membentangkan 10 salah anggapan (dan 10 pembetulan) mengenai pengarah dan kepengarahan syarikat.
Unsur-unsur Mesyuarat Syarikat Makalah ini dibahagikan kepada 10 bahagian: semuanya membincangkan keseluruhan unsur mesyuarat syarikat.